09-21 (09-20) SE AVVIKENDE TIDER
menu

Helt på bærtur

 

Nå bugner skogen av bær. Har du bøtta full, eller er kjøleskapet fylt til randen av hjemmelaget syltetøy? Bruk råvarene til noe nytt, for eksempel en av disse oppskriftene.

TYTTEBÆRVINAIGRETTE 

Tyttebærvinaigrette er en frisk og syrlig dressing som passer godt på grønne salater og til viltkjøtt.

INGREDIENSER

2 ss tyttebærsyltetøy

2ts dijonsennep

4 ss eplecidereddik

4 ss rapsolje

1⁄2 ts kvernet pepper

1⁄4 ts kajennepepper

Bland sammen ingrediensene til dressingen og smak til med salt og pepper.

artikkel_oppskrifter_ingressbilde3

SOLBÆRKREMOST

Solbær et er fantastisk bær med sin kraftige smak og mørke farge. Blandet med kremost og rosmarin blir det et spennende tilbehør til ulike typer kjøtt. Prøv den for eksempel i en wrap med lammeskav, til røkt kjøtt til reinsdyrkjøtt.

INGREDIENSER

125 g kremost naturell

3 ss solbærsyltetøy

1 ss finhakket frisk rosmarin

1⁄4 ts salt

1⁄2 ts kvernet pepper

Bland sammen kremost, syltetøy og finhakket rosmarin og smak til med litt salt og kvernet pepper. Sett kaldt til servering.

Tips! Solbærsyltetøy kan byttes ut med for eksempel ripssyltetøy eller bjørnebærsyltetøy. Smak til med andre friske, aromatiske urter som for eksempel timian eller salvie.

Kilde: www.matprat.no

artikkel_oppskrifter_ingressbilde

Publisert: 09.08.2018 08:58 Forfatter: Robin Kristensen